SIGLA AAR

Forma legala / Formal Registration

The Romanian Aerospace Association is a not-for-profit registred organization.



I like very much to communicate. That is because communication means to better know and understand each other. Born and raised on a small country farm at about 150-km from Romania’s capital city, Bucharest, my roots lay in rural country. I was attracted by keen sensitivity to nature, down-to-earth practicality combined with fervent idealism and poetry. I always wanted to see what was over the next hill and I also was a voracious reader and thus largely self-educated, gregarious and deeply interested in people. My first beginning to a flying job was some fifty-five years ago, if one counts from July the 27th, 1950, my birth date. Before venturing off into the wild blue yonder, and a dream to blossom and become fruitful, apparently it all started at about three years of age, with looking into the sky for any strangers to come down from their flying machines. Graduated my primary school at that farming village and continued it, and added secondary school studies in the nearby town of Buzãu, and aviation training for particularly the flying profession followed (that is an other three-year period of training time).

"The human factor will decide the fate of war, of all
wars. Not the Mirage, nor any other plane, and not the screwdriver, or the wrench or radar or missiles or all the newest technology and electronic innovations. Men—and not just men of action, but men of thought. Men for whom the expression 'By ruses shall ye make war' is a philosophy of life, not just the object of lip service."


Born in 1952 (April 17th), raised in a mixture of rural village and provincial town, Mr. TINEL CONSTANTINESCU has graduated as engineer at Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” in Iași. He has previously graduated at Colegiul National "Costache Negruzzi" , Iasi. Mr. Constantinescu Tinel always had a keen interest in aerospace science, engineering and paranormal human behaviour... He is a real friend when you are in need, scrupulous entrepreneur, with huge attention payed to the detail and a very young spirit.

The words ‘manager’ or ‘boss’ and ‘leader’ are not synonymous. The differences are sometimes subtle, sometimes great. Warren Bennis, an American leadership guru, has written many books on the topic. Bennis defines the following differences between managers and leaders: The manager administers, the leader innovates. The manager is a copy [of other managers], the leader is an original. The manager maintains, the leader develops. The manager focuses on systems and structure, the leader focuses on people. The manager relies on control, the leader inspires trust. The manager takes a short-range view; the leader has a long-range perspective. The manager’s eye is always on the bottom line, the leader’s eyes are on the horizon. The manager does things right, the leader does the right thing.

Poate va intereseaza: dati CLICK pe fotografie...

Poate va intereseaza: dati CLICK pe fotografie...
Poate va intereseaza: dati CLICK pe fotografie...

Va recomandam...

Carte In curs de aparitie...

Carte In curs de aparitie...

duminică, 9 septembrie 2012

Realizari romanesti / Romanian projects


AG6 - avion agricol

AG6 Agricultural aircraft
Aeronava AG6 este un biplan proiectat special pentru stropire, pulverizare sau insamantarea de materiale agricole de la altitudine foarte joasa si peste, practic orice tip de teren.
Aeronava este extrem de manevrabila si are un motor instantaneu receptiv. Manevrabilitatea este importanta pentru intoarcerea in domenii scurte si in jurul sau peste obstacole, in timp ce raspunsul instantaneu este necesar pentru manevre bruste din jurul acestor obstacole sau pentru a urca la altitudine in cazul terenurilor ridicate.
Factorul de productivitate critic in operatiile agricole este timpul intoarcere. Pozitionarea aripilor la avioanele biplan ofera stabilitatea necesara pentru efectuarea virajelor stranse in conditii de siguranta.

AG6 a fost fabricat la Aerostar Bacau si a efectuat primul zbor pe 12 ianuarie 1989.

AG6 cockpit

**********************************************


IAR 501 - avion de acrobatie

IAR 501 Aerobic Aircraft
IAR - 501 este un avion sportiv de doua locuri, de acrobatie si scoala. Acesta poate fi folosit ca si avion scoala pentru acrobatii si pentru zborurile in regim IFR.







Principalele caracteristici:
  • Proiectat in conformitate cu standardul FAR - 23;
  • Costuri initiale minime ale aeronavei;
  • Construit pentru operarea pe piste scurte si de pamant, dar si la altitudini mari;
  • Simplitate in proiectare, operare si caracteristici de intretinere, ofera costuri de operare reduse, economie si fiabilitate;
  • Poate fi prevazut cu avionica aferenta pentru operatiunile VFR sau IF

    *****************************************************************************

    ME-AUMC "Egret"
    ME-AUMC
    Proiectul ME-AUMC a fost finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Programul National de Cercetare, Dezvoltare, Inovare.

    Realizat in intregime cu materiale compozite, Egret este un avion cu patru locuri, economic, de inalta performanta, conceput pentru un zbor confortabil pe distante medii. Proiectarea a fost facuta cu respectarea regulamentului FAR / JAR 23. Structura facuta din materiale compozite fara matrite a avionului Egret il face economic in constructie. Avionul este fabricat din fibra de sticla armata cu rasini epoxidice si spuma. Uretanul este folosit pentru formele puternic curbate, de o mare complexitate a formei, cum ar fi botul avionului, capetele aripilor si zona cabinei. Placile subtiri din PVC sunt folosite pentru a fabrica panouri si lateralele fuselajului. Doua tipuri de tesatura din fibra de sticla sunt folosite pentru a furniza rezistenta structurii de tip sandwich. Sarcinile luate in calcul pentru proiectarea avionului au fost mult mai mari decat cele stipulate de FAR 23. Avionul este propulsat de un motor Lycoming O-360 (180 CP).

    In prezent, INAV detine documentatia completa de fabricatie.

    ********************************************************************************

    M2002 ULM

    M2002 ULM
    Acest proiect a fost finantat ca parte a programului romanesc AEROSPATIAL.

    M2002 a fost conceput pentru a oferi o buna manevrabilitate si siguranta, care va face ideal pentru scolarizarea si utilizarea de catre piloti cu mai putina experienta. O atentie speciala a fost acordata regimului de zbor la viteza redusa, 45 la 60 km/h. Decolarea si aterizarea pot fi facute din terenuri neamenajate.

    M2002 este un avion usor de intretinut iar constructia sa implica costuri reduse.

    *******************************************************************************

    Argus S

    Argus S
    ARGUS S este un avion fara pilot conceput in principal pentru misiuni de supraveghere, avand o raza de actiune de 200 km in zbor autonom. Fazele de decolare si aterizare sunt radio-comandate de la sol, de la distanta de un operate, in timp ce zborul de croaziera se bazeaza in intregime pe echipamentele de al bord.

    Misiunile pe care le poate indeplini includ analiza factorilor de poluarea a mediului, fotografia aeriana, supravegherea traficului rutier si de recunoastere.

    **************************************************************************

    Argus XL

    Argus XL
    Argus XL este un vehicul aerian fara pilot in configuratie Canard. Fuselajul, aripile si ampenajele sunt realizate in intregime din materiale compozite, rezultand o structura cu o greutate redusa. Pentru depozitare si transport, aripile si ampenajele sunt detasabile. Trenul de aterizare principal este o lama elastica, echipata cu frane mecanice si nu este retractabil. Trenul de bot este fix cu directie, cu piston oleo-pneumatic.

    UAV-ul este propulsat de un motor de 20HP in doi timpi cu o propulsiva.

    Echipamente electronice de bord pentru navigare constau in pilotul automat legat de mai multi senzori, cum ar fi GPS, tub Pitot, busola si sonda cu ultra-sunet.

    Zborul inaugural a fost efectuat in iunie 2009.

    Caracteristici generale:
    Anvergura aripa:5 m16.4 ft
    Lungime totala:4.1 m13.45 ft
    Inaltime:1.72 m5.64 ft
    Tip motor JPX D330R:20 HP20 HP
    Greutate maxima:140 kg308.64 lb
    Incarcatura utila:40 kg88.18 lb
    Viteza maxima:230 km/h124.2 kts
    Viteza manevrabilitate n=9:200 km/h108 kts
    Viteza critica (flapsuri 40o):63 km/h34 kts
    Interval:300 km162 Nm

    ************************

    SISUAR - IMINT/UAV SURVEILLANCE AND RECONNAISSANCE SYSTEM

    Abstract

    Sisuar
    Proiectul IMINT / UAV Sistem de Supraveghere si Recunoastere, acronim SISUAR, are obiectivul de a elabora o tehnica specializata de securitate, cu intentia de a realiza un sistem de recunoastere bazat pe o platforma aeriana autonoma, fabricarea unui model de sistem integrat si testarea acestuia.

    Scopul proiectului este de a obtine imagini in timp real, elementele de identificare a riscurilor prin folosirea tehnicilor de procesare a imaginii, de generare, de avertizare pentru operatorul de sistem, comunicare de date cu caracter deosebit, in configuratie de zbor autonom, si de asemenea, cu posibilitati de control de la sol, in raza de vizibilitate radio de 80-200 km . Dincolo de aceasta distanta, informatiile sunt stocate la bord si transmise mai departe sau aduse la sol.

    Pe baza cerintelor specifice tactice si tehnice de exploatare si de normele actuale, vor fi definite elementele de principiu necesare pentru a elabora o tehnica aplicabila. Configurarea in detaliu, echipamente de cala, hardware integrat si componente software. Abordarile de proiect sunt organizate pe domenii specifice, platforma de comanda si sistemul de control, sistem de comunicare, de imagine de prelucrare, etc.

    Dupa completarea unor teste, in special cu sistemele vitale folosind o platforma multifunctionala disponibila de la coordonatorul de proiect, este construit si experimentat sistemul de supraveghere, compus dintr-o statie de sol si o aeronava echipata. Conceptul si proiectarea platformei va lua in considerare specificatiile tehnice acumulate, dar, si pentru a da posibilitatea de a dota platforma pentru a extinde gama de capabilitati de functionare (BLOS, C2 prin satelit).

    Scopul proiectului este realizarea unui sistem de siguranta, unic in ceea ce priveste comanda aeronavei si de control si a unui subsistem de telemetrie eficient de transmitere a datelor si de prelucrare a acestora. Estimarile de aeronave duc la o masa maxima la decolare mai mica de 150 kg, va trebui sa zboare cu o viteza de cca. 200 kilometri pe ora si va fi echipat cu parasuta de salvare. Structura se va face cu materiale compozite, cu elemente care folosesc structurile de nanotuburi armate.

    Sistemul se adreseaza la misiunile militare si de securitate pentru zonele de supraveghere. Detectarea si localizarea, misiunile de cautare si salvare, de monitorizare a frontierei, informatii despre inamic.


    Obiective

    Obiectivele generale ale proiectului sunt:
    • Elaborarea unei tehnici integrate de supraveghere aeriana si de recunoastere in conformitate cu normele tehnice si tactice specifice.
    • Realizarea unui model demonstrativ desupraveghere aeriana si a sistemului de recunoastere bazat pe platforma aeriana autonoma specializata pentru tipuri de urmatoarea misiune:
    • De supraveghere temporara sau permanenta a zonelor sensibile;
    • Misiuni de cautare si salvare;
    • De monitorizare a frontierei;
    • Informatii despre aranjamentul elementelor inamicului;
    • Detectarea, indicand si localizarea obiectivelor.
    • Realizarea unui sistem de comunicare competitiv.
    • Realizarea de software dedicat pentru prelucrare a imaginii.

    Obiectivele care decurg din obiectivele generale:
    • Cresterea eficientei operationale si de fabricatie si reducerea costurilor pentru aceste sisteme;
    • Integrarea sistemului, inclusiv de pozitionare prin satelit si raport de pozitie;
    • Construirea unei platforme capabile sa indeplineasca misiunile specifice, bazate pe experienta anterioara.

    Caracteristici operationale
    Interval de transmisie de date:min 20 kmmin 10.8 Nm
    Tipul transmisiei:3 canale CODFM
    Specificatii sarcina utila:
    stabilizare pe 2 axe
    50 microradiani RMS
    380000 pixeli CCD
    senzitivitate minima 2 lux
    Control:Autonom / Manual
    Misiuni:IMINT

    **********************

    Silvdec

    Silvdec
    SILVDEC este o platforma de achizitie, analiza si suport decizional pentru management, strategii si politici asupra resurselor forestiere, parte integranta a retelei nationale de supraveghere a resurselor naturale.




    Platforma consta din doua elemente principale:
    • Vectorul si echipamentele de bord pentru colectarea de date
    • Sistemul de analiza a datelor.

    Vectorul consta intr-o UAV dotata cu echipamente specifice pentru colectarea de imagini si stocare a datelor.

    Sistemul de Analiza a datelor permite punerea in comun a datelor colectate, emiterea de statistici, analize si rapoarte.

    AG6 cockpit

    *********************************

    SISAERO

    Abstract

    SISAERO
    Proiectul Sistem de securitate integrat, bazat pe o platforma AERIANA PENTRU PROTECTIA ZONELOR CRITICE, acronimul SISAERO are obiectivul de a elabora o tehnica de securitate de specialitate, cu intentia de:
    • - realizare a un sistem de supraveghere bazat pe o platforma aeriana autonoma mica
    • - fabricare a unui model de sistem integrat si de testare.

    Scopul proiectului este de a obtine imagini in timp real, elementele de identificare a riscurilor prin folosirea tehnicilor de procesare a imaginii, de generare de avertizare pentru operatorul de sistem, comunicare de date cu caracter deosebit, configurare de zbor controlat de la distanta, dar, si cu capacitati autonome - sistemul este echipat cu pilot automat - in caz de pierdere a legaturii radio. Raza de actiune in sistem controlat de la distanta este de 3 km. Dincolo de aceasta distanta informatiile sunt stocate la bord si transmise mai departe sau aduse la sol.

    Pe baza cerintelor specifice tactice si tehnice de exploatare si de normele curente vor fi definite elementele de principiu necesare pentru a elabora o tehnica aplicabila. Configurarea in detaliu,echipamentele de cala, hardware integrat si componente software. Abordarile de proiect sunt organizate pe domenii specifice, platforma de comanda si sistemul de control, sistem de comunicare, de imagine de prelucrare, etc. Sistemul este operational in timpul zilei si pe timp de noapte (IR).

    Imaginea se obtine pe un ecran atasat la casca operatorului, sau pe un ecran.

    Scopul proiectului este realizarea unui sistem de siguranta, unic in ceea ce priveste comanda aeronavei si controlul si a unui subsistem de telemetrie eficient de transmitere a datelor si de prelucrare a acestora. Estimarile de aeronave duc la o greutate maxima la decolare mai mica de 5 kg, va trebui sa zboare cu o viteza de cca. 20 kilometri pe ora si va fi echipat cu parasuta de salvare. Structura se va face cu materiale compozite, cu elemente care folosesc structurile de nanotuburi armate.

    Sistemul se adreseaza misiunilor militare si de securitate pentru protejarea zonelor sensibile, de salvare de la cladirile afectate, de evaluare de utilizare pentru poduri si constructii hidro, alertare, dar si misiuni de cautare si salvare in zonele critice.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


ROMANIAN AEROSPACE ASSOCIATION


The Romanian Aerospace Association is a Romanian incorporated non-profit organization.
Here are some of the RAA's short and long term goals:
·
To be a strong voice in the aerospace field of activity.
·
To promote knowledge and uphold a high standard of knowledge and professional efficiency among aerospace enthusiasts.
·
To closely cooperate with authorities and institutions concerned with aerospace training, industry and business.
·
To sponsor and support the passage of legislation and regulations which will increase and protect the safety of air navigation, to promote safety.
·
To support the way forward for a comprehensive air passenger right policy.
·
To approach the small and large companies of the sector.
·
To optimize resources and efforts.
·
To serve as springboard to develop the training in the aerospace sector.
·
To serve as negotiator and spoke voice to the various Administrations.
·
To achieve a greater implementation of the air companies in the training of the own staff.
·
To accomplish diffusion campaigns of the officially regulated courses to students in order to attract and get future training.
·
To extend the acceptance capacity of the students.
·
To arrange training courses in the facilities of the air companies.
·
To improve the continuous training of the teaching staff.

STRATEGIC DIRECTION


Dear Aerospace Colleague,

The information you are about to read is for you - the RAA member - at the head of today's corporation (i.e., for the strategist, the leader, the motivator).
Now you can join a select group of professionals who have excellent experience and exclusive insights into theoretical and practical aerospace science. The aim of this unique gathering of expertise is to help you develop, implement and maintain effective strategies for survival and growth in increasingly competitive markets. Of course globalisation, e-commerce and lightning speed of change have revolutionised the aerospace business world tremendously. For today's senior manager, effective strategic thinking is the difference between company success and failure.
I invite you to cooperatively find out how to:
· Create a corporate culture
that encourages innovative strategic thinking and values the experience of more conventional planners/strategists.
· Overcome resistance to change
and get your whole company behind new strategies when they are agreed.
· Evaluate the benefits and risks of strategic alliances and joint ventures.

· Make your strategy more flexible - so changes can be agreed and implemented more easily.
· Build a strategy that encourages knowledge management
and information exchange and enables all employees to access your corporation's "collective brain".
· Involve all core functions
in the strategy-planning process.
· Build strategies that maximise stakeholder value.

·
Get managers to think and act strategically.
·
Re-shape your organisation's hierarchy, business process and use of teams.
· Gather and use competitive strategic intelligence
ethically, but effectively.
The aim of the RAA is to give you FREE networking and information service with your membership.
I'm convinced you'll come to depend on RAA for more guidance on how to create and implement effective strategies for your company's survival and growth. Reserve your application form today!

Yours sincerely,

Doru Vârlan

P.S. Strategic Direction is one of the most exclusive (and most expensive) strategy briefings project the RAA aims to get alive. I do hope you will try it for yourself.


Mission of Romanian Aerospace Association

- To organise high level aerospace events & summits internationally

- To provide the bridge between aviation professionals and new networks and opportunities

- To enhance the exchange of information and knowledge in the aerospace industry

- To establish a forum for information and professional networking

- To promote aerospace professionals and institutions nationally & internationally

- To identify new business opportunities

- To provide the forum for national & international aerospace networking and debate

- To contribute to the education of both the aerospace novice and professionals as well

- To explore local and international knowledge and understanding

- To be the ideal international network of information exchange and collaboration